![]() |
10 Riskli Besin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 10 Riskli Besin10 Riskli Besin Yumurta Yumurtada bağırsak enfeksiyonu ve ishale yol açan bakteri bulunuyor ![]() Yeşil yapraklılar Marul, ıspanak, lahana, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler bazı sağlık risklerini ortaya çıkrtıyor ![]() ![]() Ton balığı Ton balığı ve diğer balık ürünleri dondurucuda saklanmadığında bazı zararlı toksinler oluşturmaya başlar bu da sizin sağlığınıza zarar verir ![]() İstiridye Restoranlarda tüketilmeden önce herhangi bir zarar verici bakteri ya da virüs olup olmadığı kontrol edilmesi için uyarılır ![]() ![]() Patates Patates salatası ve diğer patates yemekleri mutfak ve şarküterilerde uygunsuz şekilde hazırlanıyor bu da tüketicilerin sağlığına zarar verebiliyor ![]() ![]() ![]() Peynir Peynirin bozuk olması hastalıkları meydana getirebilir ![]() ![]() ![]() Dondurma Dondurma yediğinizde bazı hastalık salgınları ortaya çıkabiliyor ![]() ![]() ![]() Domates Gıda ve ilaç idaresine göre domates ciltte ufak çatlaklara neden olabiliyor Lahana Lahananın gelişmesi için ılık ve nemli bir iklim gereklidir ![]() ![]() ![]() Böğürtlen Cyclospora semptomlarıyla ishal, su kaybı, karın kasılmalarına neden olabiliyor ![]() |
![]() |
![]() |
|