Bavyera Kremasi Almanya Mutfagi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bavyera Kremasi Almanya MutfagiBavyera Kremasi -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: Yumurta sarısı 4 adet Pudra şekeri 80 gr Vanilya yemişi 1 adet Süt 1/4 lt Beyaz jelatin 6 yaprak Çırpılmış krema 200 gr Çilek 200 gr Yapilisi: Hamur için: Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle karıştırın ![]() Vanilya yemişini yarın ve içini ayırın Bunları sütün içine atarak kaynatın Vanilya yemişini çıkarın ve karışımı yumurta sarılı kremaya katarak içinde tanecik kalmayana kadar karıştırın![]() Kremayı sos tenceresine geri dökün ve krema katılaşıncaya dek hiç durmadan karıştırarak orta ateşte ısıtın Kremanın kaynamamasina dikkat edin Tencereyi ocaktan indirin![]() Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin Yavaşça sıkın ve sıcak kremanın içinde çözülmeye bırakın Krema jelatinleşmeye başlayana kadar soğuk bir kenarda bırakın![]() Daha sonra kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve tam bir kremaya dönüştürün Daha sonra soğuk suda durulanmış olan 4 tatlı tabağına yerleştirin ve en az 3 saat soğutun![]() Servis yapmadan önce çilekleri yıkayın ve temizleyerek püre yapın Püreyi, kremanın üzerine dökün
|
|
|
|