Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
korne, kremalı, tarifi

Kremalı Korne Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Korne Tarifi



Kremalı Korne Tarifi

Hamuru:

500 gr (4 su bardağı) un

1 çay kaşığı tuz

500 gr tuzsuz tereyağı

10-12 çorba kaşığı buzlu su

1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

2 çorba kaşığı pudra şekeri

Krem Patisiyeri:

2 yumurtanın sarısı

4 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı mısır nişastası

1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı un

250 gr (1 1/4 su bardağı) süt

1 yumurtanın akı

1 çay kaşığı vanilya esansı

Un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip 8 çorba kaşığı yağ katınız Parmaklarınızla yağı ekmek içi görünümü alana kadar una yediriniz Sıkı bir hamur elde edene kadar buzlu su katınız Hamuru iyice yoğurduktan sonra, alüminyum kağıda sararak, 15 dakika buzdolabında bekletiniz

Kalan yağı iki yağlı kağıt arasına koyup, kaşığın tersi ya da merdane ile 2 cm kalınlığında, oval biçiminde düzleştiriniz

Hamuru unlanmış bir tezgah üstünde 0,5 cm kalınlığında, dörtgen biçiminde açıp yağı ortasına koyarak, hamuru paket biçiminde üstüne katlayınız 10 dakika buzdolabında bekletiniz

Hamuru buzdolabından alıp kat yerleri alta gelecek biçimde tezgaha koyarak dörtgen biçiminde açınız Hamuru üçe katlayıp kat yeri size dönük olarak tekrar açınız İşlemi iki kez daha tekrarlayıp hamuru 15 dakika buzdolabına kaldırınız

15 dakika sonra, unlanmış tezgahta hamuru 2,5 mm kalınlığında açıp keskin bir bıçakla 35 cm uzunluğunda, 2,5 sm eninde 12 şerit kesiniz Koni biçiminde 12 kalıbı hafifçe nemlendirip, her birinin çevresine hamuru uçtan başlayarak üst üste değecek biçimde sarınız

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız

Korneleri tepsiye dizip 10 dakika bir kenarda bekletiniz Bir fırçayla üstlerine çırpıımış yumurta sürüp fırında 10-15 dakika, renkleri hafif pembeleşene kadar pişiriniz Korneleri fırından çıkarıp üstlerine pudra şekerini serperek, fırında 10-15 dakika daha, nar gibi kızarana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp korneleri tel ızgarada soğutunuz Komelerin dışı soğuyunca, kalıpları sıyırarak bir kenara bırakınız

Krem patisiyeri yapmak için orta boy bir kasede yumurta sarılarını çatalla çırpıp şekeri ekleyerek, kremamsı olana kadar dövünüz Mısır nişastası ve unu azar azar, sürekli döverek karıştırmız Sonra yavaş yavaş sütün dörtte birini katınız

Orta boy bir tencerede kalan sütü harlı ateşte ısıtınız Sıcak sütü yumurta ve şeker karışımına katıp, yumurta teliyle iyice çırpınız Karışımı tencereye boşaltıp, sürekli karıştırarak kaynatınız Tencereyi ateşten indirip sürekli karıştırarak pürtüksüz bir hale getirip, bir kenarda soğumaya bırakınız

Küçük bir kasede yumurta akını kar haline getiriniz Ilık krema karışımından dörtte birini orta boy bir kaseye koyup yavaşça yumurta akını ekleyiniz

Yumurta aklı karışımı ılık krema karışımına katıp, vanilya esansını ekleyiniz

Hazırladığınız bu krem patisiyeri çok ağır ateşte 2 dakika pişiriniz

Krem patisiyeri ateşten indirip tamamen soğutunuz Soğuyunca sıkma torbasına doldurup kornelerin içine sıkarak hemen servis ediniz

Not: Karne, koni biçimi kalıpların çevresine hamurun şerit halinde, uçtan başlanarak üst üste gelecek biçimde sarılmasıyla yapılır Krem patisiyer ile doldurulmuş bu boynuz biçiminde kekleri, çay sofralarında servis edebilirsiniz (Keklerin yumuşamaması için, krem patisiyerin servisten hemen sonra doldurulması gerekir)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.