![]() |
Manca Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Manca Tarifi5 adet patlıcan 3 adet domates 5 adet sivribiber 10 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı domates salçası(silme) 1/2 çay bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber Kızartmak için: Sıvıyağ Patlıcanları, uzunlamasına alaca soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde kesip tuzlu suda 15-20 dakika kadar bekletelim ![]() Domateslerin kabuklarını soyup, ufak ufak doğrayalım ![]() Sarımsakların kabuklarını soyup, sivribiberlerle birlikte ince ince kıyalım Patlıcanların suyunu süzüp, sıvıyağda kızartalım ![]() Başka bir tencerede, sıvıyağın içinde sivribiberleri ve sarımsakları kavuralım Salçasını da ilave edip, 1-2 sefer daha karıştıralım ![]() Kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de tencereye ilave edip, karıştıra karıştır, domateslerin suyunu salmasını sağlayalım ![]() Domatesler suyunu salıp da biraz yumuşayınca, yeterince tuz, karabibe ve kızarttığımız patlıcanları tencereye ilave edip, son bir kere daha karıştıralım ![]() Ağzını kapatıp, ocaktan indirelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|