10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak Düzeni
Mutfak Düzeni
Kırsal kesimde standart mutfak düzeni söz konusudur Mutfakta üst üste 5-6 kat sergen bulunur En altında testi, ibrik, el leğeni, dizili olur Onun üstünde tencereler, daha üstünde kaplar, sahanlar, daha üstünde kuşane, çorba tasları, en üstte tepsiler, çini tabaklar dayalı olur
Türklerde oldukça zengin mutfak araç gereçleri vardır Kazanlar, büyük tencereler, siniler, tepsiler, bakır sahanlar, tavalar, güğümler, çömlekler, bakraçlar, kepçeler, sefer tasları, kaseler, mutfakların baş araçlarıdır Bu araçların bol çeşitli oluşu da mutfak zenginliğimizi göstermektedir
Eskiden mutfağa çok önem verilirdi Görücüler, kız almaya geldikleri evin önce mutfağını görmek isterlerdi Bugün kentlerimizde Batı tarzı araç gereçler kullanılmaktadır Bakır ve naylon malzemeler kalkmış gibidir Gazeteler bile promosyon olarak tabak çanak vermektedir
|
|
|