![]() |
Deniz Ürünlü Krep Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünlü Krep TarifiDeniz Ürünlü Krep Tarifi 250 gr (2 su bardağı) tuzlu krep hamuru 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı rafine yağ 2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 500 gram pişmiş ayıklanmış balık 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 500 gr (2+1/2 su bardağı) süt 2 çorba kaşığı un Krepleri, krep tarifine uygun kızartıp, sıcak olarak saklayınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp içine maydanozun yarısını ve balık etlerini katıp iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tencerede, kalan 2 çorba kaşığı tereyağı eritip tencereyi ateşten alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp içine öteki tencerede ısınan deniz ürünleri-sebze karışımını katınız ![]() ![]() ![]() Not: Bu kreplerin harcında içlerinden seçeceğiniz yalnızca birini yada değişik balıkları kullanarak hazırlayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|