![]() |
Tavuklu Pide Yunan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Pide Yunan MutfagiTavuklu Pide -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: 4 adet hazir yufka 1 adet bütün tavuk 1 adet kuru sogan 4 adet yumurta 2 su bardagi sizma zeytinyagi Tuz, karabiber Yapilisi: Temizlenip, yikanmis bütün tavugu, içine bütün sogani da ilave ettiginiz suda haslayin ![]() ![]() ![]() Yumurtalari çirpip, tavuk etleriyle iyice karistirip bir kenara ayirin ![]() Firina dayanikli tepsinin altini iyice yaglayip, bir yufkayi kenarlari disariya tasacak biçimde yayin ![]() Üzerine,hazirladiginiz tavuklu harci serin ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() En üste 4 ![]() ![]() Böreginizin üzerine kalan zeytinyagini bolca ilave edin ve 175 derce firinda 35 dakika kadar, börek kizarincaya dek pisirin ![]() Biraz ilininca dilimleyip, servis tabagina alin ![]() |
![]() |
![]() |
|