![]() |
Portakallı Krep Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Krep TarifiPortakallı Krep Tarifi 150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru 4 kesme şeker 1 orta boy portakal (yıkanıp kurulanmış) 3 çorba kaşığı toz şeker 250 gr (1 su bardağı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış) 125 gr (2/3 su bardağı) çekilmiş badem yada dövülmüş acıbadem kurabiyesi 1 kahve kaşığı vanilya esansı 3/4 su bardağı portakal suyu Krepleri, krep tarifine uygun kızartıp sıdak olarak saklayınız ![]() Kesme şekerlerle portakalları, şeker portakalın yağını emecek biçimde ovunuz ![]() ![]() Küçük, keskin bir bıçakla portakalın kabuğunu soyunuz ![]() ![]() ![]() Yumuşatılmış yağ ve toz şekeri ekleyip, tahta kaşığın tersiyle karışımı, hafif ve kabarık bir krema kıvamına gelene kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız ![]() Krepleri tezgaha düzgünce yayıp her birinin üstüne hazırladığınız yağlı karışımdan sürünüz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|