![]() |
Krepli Balık Kızartması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krepli Balık Kızartması TarifiKrepli Balık Kızartması Tarifi 2 dilim balık levrek balığı filetosu (kemik ve kılçıkları çıkartılmış olmalı) 2 yemek kaşığı un 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber Kızartmak için; 1 çay bardağı sıvıyağ Krep için; 3 adet yumurta 1 su bardağı un (100gr) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı süt Krebi yapmak için; yumurtayı (bir fiske de tuz atın) derin bir kaba kırıp tel çırpıcı ya da mikserde 2 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Teflon tavayı orta ısılı ateşte (biraz daha kısık olabilir) kızdırın ![]() Krep hamurundan kahve kaşığıyla alıp tavanın ortasından başlayarak dökün ![]() ![]() ![]() Hazırladığımız krepleri üst üste yığın ![]() Diğer taraftan, balığı (beyaz etli balıkların herhangi birini de kullanabilirsiniz) işaret parmağı kalınlığında şeritler halinde doğrayın ![]() ![]() Unu bir tabağa koyun ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı orta boy bir tavaya koyup orta ısılı ateşte kızdırın ![]() ![]() Kızaran balıkları üçgen şekli verdiğiniz kreplerin arasına yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|