|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
eti, kurban, pişirilmeli, saklanmalı, tarifi, yapılır |
![]() |
Kurban Eti Nasıl Saklanmalı Ve Pişirilmeli? Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Eti Nasıl Saklanmalı Ve Pişirilmeli? Nasıl Yapılır TarifiKurban eti nasıl saklanmalı ve pişirilmeli? Yapılışı Mazemeleri Kurban eti nasıl saklanmalı ve pişirilmeli? ![]() Kurban Bayramında eti nasıl pişirmeniz, tüketmeniz ve saklamanız gerektiğini bilmeniz, sağlıklı bir bayram geçirebilmeniz için büyük önem taşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() KURBAN BAYRAMINDA NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? Dyt ![]() Kurbanlık eti nasıl pişirelim? Doğru: Kurbanlık etler en az 24 saat bekletildikten sonra marinasyon işlemi (soğan suyu-süt-karabiber-çok az tuz) uygulanarak fırında, ızgarada sebzeli soteleme yöntemi ile kekik ve arzu ediliyorsa pul biber ekleyerek düdüklü tencerede pişirilmelidir ![]() Etler mangalda pişecekse ateşten 10-15 cm yükseklikte olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca et kesilen tahtada sebze doğranmamalıdır ![]() ![]() Yanlış: Etlerde sertlik (rigormortis) 24-48 saatte çözülür ![]() ![]() ![]() Bayramda nasıl beslenelim? Doğru: Et tüketirken yanında mutlaka mevsim salata, yoğurtlu salata tüketilmelidir ![]() Misafirlere börek ve ağır hamur tatlıları yerine meyve tatlıları (kabak, elma, ayva, aşure), sütlü tatlılar veya meyve ikram edilmelidir ![]() Yanlış: Et, börek, baklava, şuruplu tatlılar, şekerler, çikolatalar gibi yağdan ve karbonhidrattan yüksek beslenme yanlıştır ![]() ![]() Kurban Bayramında ne kadar et tüketelim? Doğru: “Yılda bir defa yiyoruz” şeklinde abartarak değil bireyin gereksinimine göre günde 90-250 gr et tüketilebilir ![]() Yanlış: Kurban Bayramı istediğimiz kadar et yemek değildir ![]() Kurbanlık etleri nasıl saklayalım? Doğru: Et derin dondurucuda -18Cde küçük parçalara ayrılmış, bir kullanımlık olarak 4-6 ay bekletilebilir ![]() ![]() Yanlış: Dondurulmuş etin çözülüp tekrar dondurulması yanlıştır ![]() ![]() Fazla et tüketimi kimler için sakıncalıdır? Şişman kişiler, kalp-damar hastaları, kolesterolleri yüksek olanlar, metabolik sendromu olanlar, tansiyon hastaları, mide-bağırsak hastalıkları olanlar, gut hastaları et miktarına özellikle yağlı et tüketmemeye çok dikkat etmelidirler ![]() Kurbanlık hayvanın sakatatlarını kalp hastaları ve kolesterolü yüksek kişiler tüketmemelidirler ![]() ![]() Epidemiyolojik araştırmalar yağlı et tüketimi ile beraber kan yağlarında ve ürik asit düzeyinde artış olduğunu göstermektedir ![]() Buna ek olarak bayramların vazgeçilmez ikramı olan ağır hamur tatlılarının tüketiminin de artmasıyla diyabet hastalarının metabolik dengesi bozulmakta ve şekerleri yükselmektedir ![]() ~~ Alıntıdır ~~ |
![]() |
![]() |
![]() |
Kurban Eti Nasıl Saklanmalı Ve Pişirilmeli? Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Eti Nasıl Saklanmalı Ve Pişirilmeli? Nasıl Yapılır Tarifiemeğinize sağlık |
![]() |
![]() |
|