![]() |
Kaymakçina Tarifi (Makedonya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymakçina Tarifi (Makedonya)1 litre süt 6 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı şeker 6 yumurtayı bir kap içine kırın, şeker ile birlikte çırpın (her türlü tatlıyı yaparken bu durumda kısa süreli benmari tekniğini kullanabilirsiniz çünkü şekerin içinde erimesi gerekiyor) ![]() ![]() Diğer tarafta 1 litre sütü orta ateşte ocağa koyun, biraz ılındıktan sonra bir kepçe sütü yumurtaya çırparak yedirin, sonra yumurtalı karışımı sütün içine süzgeçten süzerek dökün ![]() ![]() Not: Makedonya tatlısı olan Kaymakçina, aslında bir çeşit pastacı kremasıdır (cream patisserie) ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|