Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaymakçina, makedonya, tarifi

Kaymakçina Tarifi (Makedonya)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymakçina Tarifi (Makedonya)



1 litre süt

6 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı şeker

6 yumurtayı bir kap içine kırın, şeker ile birlikte çırpın (her türlü tatlıyı yaparken bu durumda kısa süreli benmari tekniğini kullanabilirsiniz çünkü şekerin içinde erimesi gerekiyor) Şeker eridikten sonra unu da ilave edin ve krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpmaya devam edin

Diğer tarafta 1 litre sütü orta ateşte ocağa koyun, biraz ılındıktan sonra bir kepçe sütü yumurtaya çırparak yedirin, sonra yumurtalı karışımı sütün içine süzgeçten süzerek dökün Devamlı karıştırarak pişirin, koyulaşmaya başlayınca hemen bir payrekse dökün, 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin (eğer içinde tatlımız bulunan payreksi içi su dolu bir tepsi içinde fırına sürerseniz tatlımız kurumaz, daha güzel kızarır)

Not: Makedonya tatlısı olan Kaymakçina, aslında bir çeşit pastacı kremasıdır (cream patisserie) Yapılışı oldukça kolay ve de lezzetlidir Şeker yerine esmer şeker, pekmez ya da bal kullanırsanız aynı zamanda diyet bir tatlı haline de rahatça getirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.