![]() |
Portakal Garnitürlü Ördek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Garnitürlü Ördek TarifiPortakal Garnitürlü Ördek Tarifi 1 Ördek 500 Gram Patates 1 Adel Portakal Tuz 2-3 kaşık sade yağ Ördeklerin tüylerini ve içlerini temizleyiniz ve yıkayınız ![]() Sicimle ayaklarını ve kollarını bağlayınız, tuzlayınız ![]() Tencere içinde bir miktar yağla kapağı örtülü olarak çevirerek kızartınız ![]() Tencere içine biraz havuç, bir baş soğan, bir kaç tane kara biber koyunuz bunlarlada kızartınız ![]() Sonra ördeğin yarısına kadar su ilâve ederek yavaş yavaş kaynatınız ![]() Piştikten ve suyunu çektikten sonra ördeği bir kaba çıkarınız ![]() Tenceredeki bir kaşık yağla 1/2 kaşık unu 5 dakika kavurunuz 1/2 litre su ilâve ediniz ![]() Un çorbası kıvamına gelince diğer bir tencereye alınız ![]() Ördeği bir kaç parçaya ayırınız, bir güveç içinde veya tencerede sarımsak dişi biçiminde doğranmış ve kızarmış patatesleri, kabuklan çıkarılmış ince dilimler halinde kesilmiş portakalları kat kat yerleştiriniz ![]() Geri kalan yarım portakal dilimlerini ve suyunu, ördeğin salçasını güveçteki ördeğin yarısına çıkacak kadar ilâve ediniz kapağını kapayınız ![]() Yavaş yavaş kaynatınız kâfi miktar salçasıyle servise alınız |
![]() |
![]() |
|