![]() |
Ufra Yemek Kültürünü Tanıyalım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ufra Yemek Kültürünü TanıyalımUfra Yemek Kültürü Cumhuriyet Gazetesi Halil İbrahim sofrası denince akla cömertlik, bereketli sofralar ve misafirperverlik gelir ![]() ![]() ![]() Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu mutfağının karakteristik özelliklerinin hemen hemen hepsini taşıyan bir yöre ![]() ![]() ![]() ![]() Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri arasında; ayran çorbası, hamurlu, pıt pıt, sarı çorba, çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga, isot çömleği, bamya çömleği, acır annaziği, tatlı bamya, erik tavası, lolaz dürmüğü, saca basma, döğmeç, ekmek aşı, kenger aşı, semsek, has dolması, mimbar, acır bastırmasını sayabiliriz ![]() |
![]() |
![]() |
|