![]() |
Badem Şurubu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Badem Şurubu TarifiBadem Şurubu Tarifi 15 gram acı badem 1250 gram şeker 750 gram su 1 adet yumurta akı Pek az bergamut suyu 300 gram taze tatlı badem Evvelâ, taze bademleri haşlayıp kabuklarını çıkarmalı ve havanda iyice dövmelidir ![]() Bir mikdar su ile karıştırarak bir kere süzmeli ![]() ![]() ![]() Kap, ateşten indirilmeden evvel, biraz (bergamut suyu) dökerek bu işi tamamlamalıdır ![]() Sonra, şurubu şişelere doldurup saklamalıdır ![]() Not: Badem şurubu, ağır misafirlere sunulacak buzlu şerbetleri hazırlamak için, güzel bir sermaye ve makbule geçecek bir ikramdır ![]() |
![]() |
![]() |
|