![]() |
Tavuktan Porsiyon Çıkarma Nasıl Olmalı ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuktan Porsiyon Çıkarma Nasıl Olmalı ?Tavuktan Porsiyon Çıkarma Nasıl Olmalı ? Fırında kızarmış tavuk, kümes hayvanları yemek salonlarında servis masası üzerinde bir tahta üzerinde veya uygun bir tabak içinde kesilir ![]() ![]() Butlar birer porsiyon, kanatlar ve kendi taraflarındaki beyaz etleri ile beraber birer porsiyon ![]() Beş kişilik bir tavukta kanat sadece beyaz etin bir kısmıyla beraber servis edilir ![]() ![]() Tavuk büyükse, göğüs etinden iki porsiyon çıkarılabilir veya butların alt üst bölümleri ayrılmak üzere her birinden ikişer porsiyon çıkarılabilir ![]() Bacağın alt bölümü küçük olduğundan beraberinde birazda göğüs eti verilir ![]() Böylece birinci biçim altı ikinci biçimden yedi porsiyon elde edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|