|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çikolatalı, çıtır, dondurma, karaormanlı, tarifi |
![]() |
Çıtır Karaormanlı Çikolatalı Dondurma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çıtır Karaormanlı Çikolatalı Dondurma Tarifi2 adet Milföy Hamuru Carte dOr Limon-Karadut-Vanilya dondurma Carte dOr Sütlü Çikolatalı Dondurma Pirinç Patlağı Damla Çikolata Böğürtlen Sos İçin: 200 ml ![]() 50 gr ![]() 15 gr ![]() Üzeri İçin Beyaz Çikolata: 1 kutu Krema 80 gr ![]() Böğürtlen sosu hazırlamak için nişasta 7-8 kaşık böğürtlen suyu ile inceltilir ![]() Kalan böğürtlen suyu ve taneleri bir kaba alınarak ocak üzerinde kaynamaya bırakılır ![]() Şeker ilave edilerek inceltilmiş nişasta katılır ve hafif koyulaştığı anda ocak kapalılarak soğumaya bırakılır ![]() Beyaz çikolatayı hazırlamak için krema bir kapta ısınmaya bırakılır ![]() ![]() Milföy hamuru kurabiye kalıpları ile istenilen formda kesilir ![]() Tepsiye yerleştirerek çatal ile delinir ve üzerilerine toz şekeri serpilir ![]() 200 derece fırına verilerek 10-12 dk ![]() ![]() ![]() Milföyler hafif ılıkken formlanmış 1 parça dikkatlice ikiye ayrılır ![]() Milföyler soğuduktan sonra dondurmalar dondurucudan çıkartılır ![]() İkiye ayrılmış olan taban filföy servis tabağına alınarak üzerine karadut dondurma ile dolgu yapılır ![]() Pirinç patlağı ve damla çikolata serperek üzerine bütün milföy formu konulur ![]() Tekrar dondurma ile dolgu yapılarak pirinç patlağı ve damla çikolata serpilir ![]() İkiye ayrılmış olan üst kapak milföy en üste kapatılarak üzerine beyaz çikolata sosu gezdirilir ve böğürtlen sos ile süsleyerek hemen servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|