Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfağı, türk

Türk Mutfağı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Mutfağı



Türk Mutfağı
Dünyanın üç ünlü mutfağından birisi olarak kabul edilen Türk mutfağı, Çin ve Fransız mutfaklarından bir çok bakımdan üstün yanlara sahip oluşu ile öne çıkar

Fevkalade zengin yemek çeşidi, pişirme yöntemleri ve sofra ve servis düzeninin yanı sıra özgün mutfak araç ve gereçleriyle görülmeye ve tecrübe etmeye değer bir zenginliktir

Anadolu'da yaşamış olan Hitit, Pers, Bizans ve Akdeniz uygarlıkları gibi farklı kültürlerin gelenek ve göreneklerini yansıtan ürünlerle zenginleşmiş ve gelişmiş olan Türk mutfağı, Türk milli kültürünün bir başka boyutunu teşkil etmiştir Yiyecek ve içecek türlerinden bazıları, özel tadı ve yapılışından dolayı yabancılar tarafından Türk yemeği, Türk Tatlısı, Türk Lokumu, Türk Kahvesi, Türk Çayı olarak adlandırılmıştır Sebze ve meyve bolluğunun yanı sıra, malzemeleri çok taze kullanabilme olanağı da yemek çeşnisindeki güzelliğin ana faktörü olmuştur

Türkiye'de sevdiğiniz her şeyi bulma şansına sahipsiniz
Dört denizin sunduğu taze balık çeşitleri ve deniz ürünleri, kümes hayvanları, günlük kesilen ve doğal beslendiği için lezzetine doyum olmayan koyun, kuzu, dana etleri Bu etlerden yapılan kuzu kapama, kavurga, saç kebabı ve yemek literatürüne geçmiş olan diğer ünlü kebapları, köfteleri

Yine dünyaca ünlü sarma ve dolmaları, yaprağından, pazısından, pırasa ve enginarına kadar Geleneksel kuru fasulye ve pilavı, tabi yanında turşu, Çerkez tavuğu ve imam bayıldı, yöresel mantı, çiğ köfte, içli köfte, herkesin bildiği börekler ve daha yüzlercesi

Yemek, kuşkusuz tatilin önemli bir yanı, en zevkli sohbetlerin geçtiği anlardır Sofralarda sohbet ve yemek zevki yarışı vardır adeta Bu tatlı anları renklendiren bunca çeşide sahip olunduğu için ayrı bir mutluluk duyulur Pastırma, tarama, humus, piyaz gibi ekstralar yemek keyfine neşe katar

Helvalar, sütlü tatlılar, aşure, hamur tatlıları, böreklerin yanına çok yakışan hoşaf ve kompostolar

Ya geleneksel içecekler? Hangisini tercih etmeli? Yemeğin üstüne yudumladığınız Türk Kahvesi mi, özel demleme yöntemiyle herkesin beğenisini kazanmış Türk Çayını mı, sıcak günlerin kurtarıcısı ayranı mı?
Hepsinin yeri ayrı Gezip dolaşmaktan bitap düşmüşseniz bir bardak meyan şerbeti ya da şalgam suyu sizi ne güzel serinletir! Kahvaltıda ve akşamüstü keyfinde çaydan vazgeçebilir misiniz?

Akşam yemeklerinin üstüne bir fincan Türk Kahvesi içmeden, yemeğin tadını tam olarak alamayacağınız gibi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.