Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
davet, hazırlıkları, olmalı

Davet Hazırlıkları Nasıl Olmalı ?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Davet Hazırlıkları Nasıl Olmalı ?



Davet Hazırlıkları Nasıl Olmalı ?

Salonların temizlenmesinde dikkat edilecek hususlar, duvarlar, radyatörler, tablolar, abajur ve aplikler, camlar, vitrinler, halılar yerler (parke, taş marley, vb) temizlik ve cilaları yapılır
Yemekte kullanılan aksesuar kaplarının temiz tutumu, sırasiyle, karabiber, değirmenleri veya gümüş karabiberlik, hardallıklar, zeytinyağlık sirke kapları, tuzluk, kürdanlık, sigara tablaları ve diğer çeşni kapları büyük bir itina ile temizlenir, üzerlerinde gümüş çerçevesi veya sapı bulunuyorsa parlatılmalıdır
Özellikle; tuzluklar boşaltılarak, rutubetin etkisiyle topaklanan tuzlar kurutulmalı ve tuzlukların delikleri kolayca akabilecek biçimde açılmalıdır
Hardal kapları ve kaşıkların kaplarından boşaltılarak yıkanmalı ve tekrar kapların içine yerleştirilerek masaya konmalıdır (Tatlı ve sert hardallar birbirine karıştırılmamalıdır)
Ketçap ve yabancı menşeli baharatlar, kapları yıkanıp, kurulandıktan sonra tekrar kaplarına yerleştirilmelidir
Zeytinyağ, sirke, limonlukların kapları boşaltılıp yıkanmalı kurulandıktan sonra yenisi tekrar konmalıdır
Sirkelerde tortu varsa, ince süzgeç kâğıdından süzülmelidir
Kürdanlıklar; cam, kristal, porsölen, gümüş veya herhangi bir madenden yapılmışsa Kürdanlar, temizlenmiş, kurulanmış kürdanlıklara yerleştirilir Gümüş kürdanlıklar özel gümüş cilası ile parlatılır
Sosluk, salata ve diğer çeşni kapları dikkatle temizlenir, parlatılır ve kurulanır
Su sürahileri ve bardakların temizliklerinde sabun veya herhangi deterjanlı sıcak su kullanılır Bardaklar böylece yıkandıktan sonra durulanır ve keten bir bezle kurulanır
Özellikle su, çay, kahve, bardaklarında ruj lekelerinin kalmamasına dikkat edilmelidir
Sürahilerin içine zar şeklinde ince patates atılmalı, bir iki avuç tuz, bir bardak sirke ilâve ederek ağzını kapatarak sağa sola, yukarı aşağı çalkalanmalı ve bir bez üzerine tersine süzülmeye bırakılmalıdır
Parmak yıkama kapları, buzluklar, her kullanıştan sonra yıkanıp kurulanarak kaldırılmalı, gümüş kısımları parlatılmalıdır
Gümüş bıçak, çatal ve kaşıklar yıkanmış, parlatılmış olarak servise çıkarılmalıdır Diğer madenden yapılmış olanlar sadece sabunlu su ile yıkanarak kurulanmalı ve diğer yemek tabakları da yıkanmış ve kurulanmış olarak servise konmalıdır
Yemek servisini kolaylaştıran servantîar ve istasyon büfelerinde temizlikleri, salonun çeşitli yerlerine konması gereken saksı, çiçek vazoları, sandalye yemek masası temizlikleri dikkatle gözden geçirilir
Bütün bu temizlik ve hazırlıklar yapıldıktan sonra, salon davetli kişilerin sayılarına, salonun plânına ve salonda bulunan sarbit engellere göre düzen ve biçime sokulur
Soğuk büfenin kurulması itina isteyen bir husustur, aşağı yukarı bir metre yüksekliğinde olmalı örtüsü ön kısımdan yere kadar inmelidir böylece arka tarafa yerleştirilen araçlar ve buz kovaları görülmemiş olur
Masa üzerine dizilmiş tabaklar bıçak çatal ve peçeteler, servis tarafına çeşitli yemekler sıcak soğuk, tatlı, pasta, meyve sepetleri ve bardaklar dizilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.