Hindi Dolması Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi Dolması Yapılışı Nasıl Yapılır TarifiHindi Dolması Yapılışı Tarifi ! Yapılışı Mazemeleri Hindi Dolması Tarifi Malzemeler : ? 1 adet 4 kiloluk hindi, ? 1,5 kilo kestane, ? 2 elma, ? 3 portakal, ? 3 kaşık domates salçası, ? 1 kaşık yoğurt, ? 1 paket tarçın ![]() ? Defne yaprağı, ? Karabiber, ? Tuz ![]() Yapılışı : Hindiyi soyup tüylerini temizledikten sonra ateş üzerinde de tütsüleyip ince tüylerini de temizleyiniz İyice yıkadıktan sonra, büyükçe bir tencerede 2 saate yakın pişiriniz Suyun içinden hindiyi çıkarıp alındıktan sonra defne yaprağı, karabiber ve tuz karışımı ile içini ve dışını iyice ovunuz![]() Başka bir tencerede 1,5 kilo kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyunuz ![]() Kestanelerin üzerine 1 paket tarçın, kabukları soyulup küçük küçük küp şeklinde doğranmış elma ve 1 tane portakalı ilâve ederek iyice karıştırınız Hindinin içine bu karışımı doldurup dikiniz![]() Başka bir kapta hindinin pişen suyundan iki kase alınız Bunun üzerine 3 kaşık domates salçası ve 1 kaşık yoğurdu ilâve edip iyice karıştırınız![]() Hindinin dışına bu karışımdan sıvazlayıp fırına atınız 45 dakika bir tarafını 45 dakika diğer tarafının kızarmasını sağlayınız Fırında hindiyi kızartırken arada bir karışımdan üstüne atınız![]() Kızarmasına 15 dakika kala 2 portakalı halka halka kesip hindinin üstüne ve etrafına dizip tekrar fırına atınız ![]() 15 dakika böylece kızardıktan sonra çıkarıp servis yapınız Hindinin yanında garnitür olarak suyundan içli pilâv yapabilirsiniz![]() Afiyet Olsun ! Dip Not: İsterseniz tavuklada yapa bilirsiniz ! |
|
|
|