Yumurtalı Pazı Mıhlaması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Pazı Mıhlaması Tarifi1 kg pazı 3 adet kuru soğan 5 adet yumurta 100 gr margarin Tuz Karabiber ÜZERİ İÇİN: 2 çorba kaşığı sıvıyağ Kırmızı pul biber Pazıları ayıklayıp yıkadıktan sonra, tuzlu suda sap kısımları yumuşayıncaya kadar haşlayıp, suyunu süzelim İnce kıydığımız soğanları, margarinde pembeleştirelim İri iri doğradığımız pazıları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra, yeterince tuzunu ve karabiberini katalım Yumurtaları sarıları patlayacak kadar çırptıktan sonra, pazıların üzerine gezdirerek dökelim ve kısık ateşte 1-2 defa karıştırarak, yumurtaları pişirelim Ocaktan indirip servis tabağına koyduktan sonra, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağda yaktığımız kırmızı pul biberi serperek, servis yapalım
|
|
|
|