Ramazan Hoşafları Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Hoşafları TarifiRamazan hoşafları Yapılışı Mazemeleri ÜZÜMLÜ KABAK HOŞAFI Malzemeler: 2 dilim tatlı kabak, 1 su bardağı kuru üzüm, 4 bardak su, 1 su bardağı toz şeker ![]() Yapılışı: Kuru üzümü yıkayıp 4 bardak su ile haşlayın Kabakları ilave edin Kabaklar biraz yumuşayınca şekerini ilave edip 5 dk sonra ocaktan alın Soğuyunca buzdolabına alıp en az 3-4 saat dinlendirin![]() ![]() ERİK HOŞAFI Malzemeler: 1 kilo hoşaflık erik, 600 gram şeker, 10 bardak su ![]() Yapılışı: Erikleri yıkadıktan sonra kaynamakta olan şekerli suya bütünüyle atıp, yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın ![]() ![]() KURU ÜZÜM HOŞAFI Malzemeler: 250 gr kuru üzüm, 2 su bardağı şeker, 5-6 bardak su ![]() Yapılışı: Kuru üzümlerin saplarını ayıkladıktan sonra iyice yıkayın Üzümleri bir tencereye koyarak üzerine 5-6 bardak su ilave edin Kuru üzümler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin İki su bardağı şekeri tencereye ilave ettikten sonra bir iki taşım daha kaynatıp, ateşten alın Soğuk olarak servis yapın![]() ![]() KURU VİŞNE HOŞAFI Malzemeler: 500 gr kuru vişne, 8 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker ![]() Yapılışı: Vişneleri yıkayıp süzdürün Bir borcam tencerede suyu kaynatın Su kaynadıktan sonra vişneleri içine atın Ocağı kısarak 6-7 dakika kadar vişneleri pişirin Şekeri üzerine ekleyin ve eriyinceye kadar ateşte tutun Ocaktan alarak soğuk servis yapın![]() ![]() |
|
|
|