Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çağırıyor, gençlik, güney, yılmaz, ölüm, öyküleri

Ölüm Beni Çağırıyor Gençlik Öyküleri - Yılmaz Güney

Eski 01-14-2010   #1
Şengül Şirin

Ölüm Beni Çağırıyor Gençlik Öyküleri

Yayınevi: Yaba Yayınları
Yazar: Yılmaz Güney
Kategoriler: Roman - Öykü - Hikaye (Yerli), Günümüz Öykü ve Anlatı
Barkod: 9789753860226

Özellikler:
Türkçe 96 s 135 x 195 cm İstanbul Aralık 1998 96 s Eklerle 7 Basım
Açıklama:
Kartpostal Hediyeli

Yılmaz Güney halktan biri olarak yokluğu yoksulluğu görmüş, işçiliği yaşamıştır Bu öykülerinde hayatın acı yanlarına karşı tepkileri daha çok psikolojiktir Ölüm Beni Çağırıyor'da yer alan öyküleri Güney'in gençlik yıllarına uzanan birinci dönemin ürünleridir Halkın, ezilen insanın yaşantısı ve ruh haliyle birleştirir Buradaki özgünlük, işlenen konudan çok, buradaki konuyu işleyiş biçimde ortaya çıkmaktadır Konu olarak bireyin toplum içindeki durumu, insan ilişkileri temel alınırken, anlatımda sosyal sürrealizm dediği fantastik gerçekçiliğin olanaklarından yararlanır Açık bir söyleyişle Yılmaz Güney gençlik yıllarında sinema tutkusunu bu öyküleri yazarak gidermektedir, diyebiliriz Hem fantastik hem olağanüstü; hepsi Yılmaz Güney tarzını oluşturuyor Her basımda yenilenerek çıkan kitabın elinizdeki basımı da yenilenerek yapılmıştır "Ölüm Beni Çağırıyor"u yayımlayarak, ölümsüz sanatçının kalıtına bir yapıt daha katmanın onurunu yaşıyoruz
(Arka Kapak)

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com