![]() |
Omlet Nisuvaz Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Omlet Nisuvaz TarifiOmlet Nisuvaz Tarifi 6 yumurta 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 diş sarmısak (dövülmüş) 2 büyük domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış) 3 ançüez filetosu (doğranmış) 8 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış) 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı soğuk su 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı Zeytinyağı orta boy bir tavada kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta, tuz, biber ve suyu, orta boy bir kasede çatalla iyice dövünüz ![]() Yağı büyük bir omlet tavasında kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ançüezli harcı omletin yarısının üstüne boşaltıp tavayı öne doğru eğerek, spatulayla omletin öteki yarısını yarım daire biçiminde, harcın üstüne katlayınız ![]() Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|