![]() |
Etler Bozulmadan Uzun Süre Nasıl Saklanır ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etler Bozulmadan Uzun Süre Nasıl Saklanır ?Etler Bozulmadan Uzun Süre Nasıl Saklanır ? Genel olarak taze yenen etler, bazı durumlarda, uzun süre bozulmadan saklanarak konserve halinde de yenmektedir ![]() ![]() 1 — Tuzlama : Et parçaları ya doğrudan doğruya tuzla, ya da 100 birim tuza 2 - 4 birim potasyum güherçilesi konulmuş bir tuzla ovularak fıçılara doldurulur ![]() 2— Tütsüleme : Et, kayın, meşe, ardıç gibi ağaçların dumanına tutulur ![]() ![]() ![]() 4— Kurutmak : Etin yaklaşık olarak yüzde 70 oranındaki suyu yüzde 15 civarına indirilir ![]() ![]() ![]() ![]() pastırma özel iklim istemektedir ![]() ![]() 5— Dondurmak : Bu durumda et sıfır derecenin altına kadar dondurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6— Kutu eti : İyice kapatılmış kutularda etin ısı ile sterilize edilmesidir ![]() ![]() ![]() ![]() 7— Sucuk : Sucuk yapımında etle birlikte yağ, kan ve iç organlar kullanılır ![]() süt, yumurta, soğan, sarımsak gibi bazı maddeler de karıştırılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|