![]() |
Pastırmalı Omlet Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Omlet TarifiPastırmalı Omlet Tarifi 6 yumurta 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 3 dilim yağsız pastırma (iri kıyılmış) 2 çorba kaşığı krema 1+1/2 çorba kaşığı gravyer peyniri rendesi 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı soğuk su Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı yağ koyup, eritiniz ![]() ![]() Ateşi kısıp krema, peynir rendesi ve soğanları katınız ![]() ![]() ![]() Kalan 1 çorba kaşığı yağı, büyük bir omlet tavasında kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız ![]() ![]() Not: Pastırmalı omleti; patates kroketi ve tereyağlı yeşil sebzeyle servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|