Mantarlı Çitari Buğulama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Çitari Buğulama TarifiMantarlı Çitari Buğulama Tarifi 6 çorba kaşığı piyaz doğranmış mantar 1 kahve fincanı sirke 2 adet defne yaprağı 1 kahve fincanı balık suyu 4 adet çitari filetosu (250'şer gramlık) 4 çorba kaşığı krema 1 tatlı kaşığı Teremyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 bağ kıyılmış maydanoz 1) Ateşe dayanıklı bir cam kap güvecin içini hafif yağlayıp balıkları yerleştiriniz Üzerlerine yarımşar defne yaprağı, onun da üzerine mantarı ilâve ediniz![]() 2) Tuzunu, sirke ve balık suyunu ve her balığın üzerine 1'er kaşık kremasını koyup ağzını sıkıca kapatarak ağır ateşte 12 dakika pişiriniz ![]() 3) Bir palet ile kırmadan balıkları başka bir kaba alınız Balığın sosu yarım bardak olmalıdır Fazla ise kaynatıp çektirip, ateşten alınız![]() 4) Teremyağını ve maydanozu karıştırarak yedirip hemen balıkların üzerine döküp servis yapınız
|
|
|
|