Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, çitari, mantarlı, tarifi

Mantarlı Çitari Buğulama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Çitari Buğulama Tarifi



Mantarlı Çitari Buğulama Tarifi

6 çorba kaşığı piyaz doğranmış mantar

1 kahve fincanı sirke

2 adet defne yaprağı

1 kahve fincanı balık suyu

4 adet çitari filetosu (250'şer gramlık)

4 çorba kaşığı krema

1 tatlı kaşığı Teremyağ

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 bağ kıyılmış maydanoz

1) Ateşe dayanıklı bir cam kap güvecin içini hafif yağlayıp balıkları yerleştiriniz Üzerlerine yarımşar defne yaprağı, onun da üzerine mantarı ilâve ediniz

2) Tuzunu, sirke ve balık suyunu ve her balığın üzerine 1'er kaşık kremasını koyup ağzını sıkıca kapatarak ağır ateşte 12 dakika pişiriniz

3) Bir palet ile kırmadan balıkları başka bir kaba alınız Balığın sosu yarım bardak olmalıdır Fazla ise kaynatıp çektirip, ateşten alınız

4) Teremyağını ve maydanozu karıştırarak yedirip hemen balıkların üzerine döküp servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.