![]() |
Mantarlı Çitari Buğulama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Çitari Buğulama TarifiMantarlı Çitari Buğulama Tarifi 6 çorba kaşığı piyaz doğranmış mantar 1 kahve fincanı sirke 2 adet defne yaprağı 1 kahve fincanı balık suyu 4 adet çitari filetosu (250'şer gramlık) 4 çorba kaşığı krema 1 tatlı kaşığı Teremyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 bağ kıyılmış maydanoz 1) Ateşe dayanıklı bir cam kap güvecin içini hafif yağlayıp balıkları yerleştiriniz ![]() ![]() 2) Tuzunu, sirke ve balık suyunu ve her balığın üzerine 1'er kaşık kremasını koyup ağzını sıkıca kapatarak ağır ateşte 12 dakika pişiriniz ![]() 3) Bir palet ile kırmadan balıkları başka bir kaba alınız ![]() ![]() ![]() 4) Teremyağını ve maydanozu karıştırarak yedirip hemen balıkların üzerine döküp servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|