Çitari Tava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çitari Tava TarifiÇitari Tava Tarifi 4 adet çitari filetosu 2 çorba kaşığı un 1/2 bardak rafine yağı 4 parça limon (veya 4 çorba kaşığı limon suyu) 1/2 limonun suyu 1/4 tatlı kaşığı tuz 2 adet yumurta 1) Balıkları bir kaba koyup limon suyu ve tuzu üzerlerine altüst ederek serpiniz ![]() 2) Yumurtayı çukur bir kapta çırpınız Balıkları evvelâ una, sonra yumurtaya bulayınız![]() 3) Yağı tavaya koyup kızdırınız ve tavanın büyüklüğüne göre balıkları bir veya iki defada 2'şer dakika alt ve üstünü altın sarısı gibi kızartınız ![]() 4) Yağsız olarak, dantel kâğıt üzerinde veya tevzide, limon ve maydanoz yaprağı ile servis yapınız
|
|
|
|