![]() |
Bademli Balık Kızartması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Balık Kızartması TarifiBademli Balık Kızartması Tarifi 400-450 gr fileto eilmiş mezgit balığı (beyaz etli herhangi bir balık da kullanılabilir) Orta boy 1 adet portakalın soyu 1 tatlı kasığı dolusu bal 2 çay kaşığı tuz, karabiber 2 çay kaşığı kimyon 1 su bardağı un 2 adet yumurta 100 gr çekilmiş badem içi (yaprak badem ya da toz badem) 1 çay bardağı sıvıyağ Fileto holine getirilmiş yani temizlenip kılçıkları çıkarılmış mezgit balığı iki kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|