Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
manisa, mantı, nohutlu, tarifi

Nohutlu Mantı (Manisa) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Mantı (Manisa) Tarifi



Nohutlu Mantı (Manisa)

Manisa İl Kültür Müdürülüğü

Hamur için gerekli malzeme
1 yumurta,
1 çay bardağı süt,
1/ 2 kg un,
su
İçi için gerekli malzeme
250 gr pişmiş nohut, karabiber (Nohut karabiber ilavesiyle iyice ezilir)
Üzerine
100 gr tereyağı,
0,5 kg yoğurt,
2-3 diş sarımsak,
Tuz, pul biber

Yapılışı :
Süt, yumurta, un ve tuz, biraz ılık su ilavesiyle açılabilecek yumuşaklıkta bir hamur yapılır Oklava veya merdane yardımıyla 1 mm kalınlığında açılır Açılan hamur 2,5 – 3 cmlik kareler halinde kesilir Karelerin içine hazırlanan nohut püresinden konularak, her bir karenin köşeleri üstte toplanarak kapatılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir Üzerleri pembeleşene kadar fırında pişirilir Fırından alınan mantılar tercihen tavuk veya et suyunda haşlanır, kevgirle suyu süzülerek servis tabaklarına alınır, üzerine sarımsakyoğurt konur, pul biberle kızdırılmış tereyağı gezdirilerek servis yapılır

Not: Fırından çıkarılan mantıların tamamı tüketilmeyecekse, buzdolabında kapalı bir kap içinde birkaç gün muhafaza edilmesi mümkündür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.