![]() |
Nohutlu Mantı (Manisa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nohutlu Mantı (Manisa) TarifiNohutlu Mantı (Manisa) Manisa İl Kültür Müdürülüğü Hamur için gerekli malzeme 1 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1/ 2 kg un, su ![]() İçi için gerekli malzeme 250 gr pişmiş nohut, karabiber ![]() ![]() Üzerine 100 gr tereyağı, 0,5 kg yoğurt, 2-3 diş sarımsak, Tuz, pul biber ![]() Yapılışı : Süt, yumurta, un ve tuz, biraz ılık su ilavesiyle açılabilecek yumuşaklıkta bir hamur yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Fırından çıkarılan mantıların tamamı tüketilmeyecekse, buzdolabında kapalı bir kap içinde birkaç gün muhafaza edilmesi mümkündür ![]() |
![]() |
![]() |
|