|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
etinden, hazırlayabileceğiniz, kurban, yemekler |
![]() |
Kurban Etinden Hazırlayabileceğiniz Yemekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Etinden Hazırlayabileceğiniz YemeklerKurban etinden hazırlayabileceğiniz yemekler "Kurban eti ile ne pişireceğim?” diye düşünenler, birbirinden lezzetli tarifleri sizler için bir araya getirdik ![]() Çoban Kavurma ![]() Malzemeler 400 gr ![]() 1/2 ActiFry kaşığı zeytinyağı 1 ActiFry kaşığı elma sirkesi 2 adet domates 3 adet çarliston biber ¼ ActiFry kaşığı tuz 1/4 ActiFry kaşığı kuru kekik 1/4 ActiFry kaşığı tatlı kırmızı toz biber 1 diş sarımsak 4 adet lavaş ekmeği Hazırlanışı Domatesleri dörde; biberleri ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin ![]() ![]() ![]() Kuzu etlerini zeytinyağı, sirke, tatlı toz biber ile birlikte karıştırıp 30 dakika marine edin ![]() Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın ![]() ![]() Domates, çarliston biber, kekik ve sarımsakları ekleyip 7 dakika daha pişirmeye devam edin ![]() ![]() Tas kebabı ![]() Malzemeler 500 gr ![]() ½ ActiFry kaşığı limon suyu 1/4 ActiFry kaşığı toz kırmızı biber 1 diş sarımsak 6 adet arpacık soğanı 2 adet havuç (orta boy) 1 ActiFry kaşığı zeytinyağı 200 gr ![]() 1 ActiFry kaşığı salça ½ ActiFry kaşığı tuz Hazırlanışı Dana bonfileleri limon suyu ve toz biberle karıştırıp 30 dakika marine edin ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın ![]() ![]() ![]() Salçayı domates suyu ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Soslu dana antrikot ![]() Malzemeler 400 gr ![]() 2 adet orta boy soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince doğranmış) 100 gr ![]() 4-5 adet kornişon turşusu (ince dilimlenmiş) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 20 gr ![]() 1 bardak et suyu 1/2 su bardağı krema 5 gr ![]() 10 ml ![]() Tuz, karabiber Hazırlanışı Tereyağı ve zeytinyağını ActiCook'a koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün ![]() ![]() Etleri kevgirle çıkartıp bir tabağa aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buharda et haşlama ![]() Malzemeler 800 gr ![]() 2 adet incik kemiği, 2 adet pırasa, 4 adet havuç, 2 adet turp, 1 adet kereviz sapı, 500 gr ![]() 1 adet soğan, 6 adet karanfil tanesi, 2 adet defne yaprağı, Tuz ve karabiber Hazırlanışı NutriCook tenceresine etleri koyun ve üstünü örtecek kadar su ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NutriCook buhar sepetine patates hariç tüm sebzeleri, defne yapraklarını ve etleri yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akıllı kontrol saatini 50 dakikaya ayarlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın ![]() ![]() ![]() ![]() Mantarlı bonfile ![]() Malzemeler 400 gr ![]() 150 gr ![]() 1 ActiFry kaşığı taze soğan (halka doğranmış) 1 ActiFry kaşığı hardal 1/2 ActiFry kaşığı nar ekşisi 1/2 ActiFry kaşığı tuz 1 ActiFry kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı Bonfileleri büyük parçalar halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Bir karıştırma kabında hardal, nar ekşisi, taze soğan ve tuzu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri çok pişmiş servis yapmak istiyorsanız, pişirme süresini uzatabilirsiniz ![]() Dana rosto ![]() Malzemeler 2 eko-doz su (500 ml ![]() 500 gr ![]() 3 adet patates (kabaca doğranmış) 2 adet orta boy havuç (kabaca doğranmış) 1 adet kök kereviz (kabaca doğranmış) 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1 adet defne yaprağı Tuz, karabiber Sos için 25 gr ![]() 25 gr ![]() Hazırlanışı Tuz, karabiber hariç tüm malzemeyi ActiCook'a koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hünkar Beğendi ![]() Malzemeler Beğendi için 3 adet patlıcan (soyulmuş ve küp doğranmış, 30 dakika limonlu suda bekletilmiş) 2 su bardağı süt 100 gr ![]() 30 gr ![]() 30 gr ![]() Etler için 300 gr ![]() 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet domates (rendelenmiş) 1 et suyu Kavrulmuş dolmalık fıstık 2 dal taze dağ kekiği Tuz, karabiber Hazırlanışı Beğendi için önce beşamel sosu hazırlayın: Tereyağı ve unu bir tavada 5 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını ActiCook'a koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün ![]() Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arnavut Ciğeri ![]() Malzemeler 500 gr ![]() 4 ActiFry kaşığı un 1/4 ActiFry kaşığı kırmızı toz biber 1 ActiFry kaşığı zeytinyağı 1 ActiFry kaşığı kıyılmış maydanoz 1/2 ActiFry kaşığı tuz Hazırlanışı Un, toz biber ve tuzu bir kasede karıştırıp, ciğerleri bu karışıma bulayın ![]() ![]() Pişirme haznesine zeytinyağını koyup ActiFry’ı çalıştırın ![]() ![]() Arnavut ciğerini servis tabaklarına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|