![]() |
Oscar Wilde Güzel Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oscar Wilde Güzel SözlerOscar Wilde sözleri Aşkta sadık olanlar aşkın yalnızca uçarı yönlerini bilirler; aşkın trajedilerini bilenlerse vefasızdırlar ![]() Aşk bile salt fizyolojik bir sorundur ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk ve açgözlülük, herşeyi haklı kılar ![]() Aramızdaki ilişki çok güçlü, çünkü bizi aynı günah bağlıyor ![]() Akıllı bir adam kadınlar hakkında ne düşündüğünü söylemez ![]() Akıp giden bir bataklığın içindeyiz hepimiz ama yıldızlara bakıyor bazılarımız ![]() Aşkın gizemi, ölümün gizeminden daha büyüktür ![]() Başkalarının düşüncelerine göre hareket edeceksek kendi düşüncelerimizin ne anlamı kalır ![]() Babalar ne görülmeli ne de duyulmalıdır ![]() ![]() Ben dehamı yaşamıma,yeteneğimi yapıtlarıma yansıttım ![]() Bu dünyada sadece iki çeşit felaket vardır, biri amacına ulaşamamak, diğeri ise ulaşmak ![]() Bu (çağdaş) dönemde neden doğdum ki? Bizi kıskananların sayısı, becerilerimizi doğrular ![]() Bir erkek bir kadınla ancak onu sevmediği sürece mutlu olabilir ![]() Bir çağı harekete geçirenler kişilerdir,kurallar değil ![]() Birazcık samimiyet tehlikeli bir şeydir, ama çok fazla samimiyet kesinlikle öldürücüdür ![]() Başarının ve paranın zamanı gençliktir ![]() Bu yüzyılın gücü servettir ![]() Bu cesaretten fazlası; bu bir deha! Ben hiç degişmem! Neden? Hayat sana bir şey öğretmedi mi? Başarımın sırrı üstünlüğüme gözü kapalı inanmamdı ![]() Ben hiç bir şey yapmak istemiyorum ![]() Bir dahi için en katlanılmaz şey kalıplara sıkıştırılmaktır ![]() Benim bütçem senin zevkin ne mucizeler yaratır kim bilir? Bana lükslerimi verin,gereksinimlerim olmadan da yaşarım ![]() Bencillik, insanın istediği gibi yaşaması değil, başkalarını kendi istediği şekilde yaşamaya zorlamasıdır ![]() Çocukları iyi yapmanın en iyi yolu onları sevindirmektir ![]() Çağı etkileyen ilkeler değil, kişilerdir ![]() Çekici bulduğum yıkıcı zekanın iniş çıkışlarından öğrendim ![]() Davranışlar kelimelerden daha fazla konuşur, daha çok şey ifade eder ![]() Dünya için bir şey yapmaya çalışanlar, katlanılmazdırlar; dünya onlar için bir şey yapınca cana yakın olurlar ![]() Düş gücü bulunmayanların son sığınağıdır, tutarlılık ![]() Düşmanlarınızı her zaman bağışlayın ![]() ![]() Eğer bir insan bir kitabı okuduktan sonra, onu tekrar okumaktan zevk almıyorsa, o kitabı okumuş olmasının bile hiçbir değeri yoktur ![]() Evlilik bir bardak taze süt için evde inek beslemeye benzer ![]() Erkekler kadınların ilk aşkı, kadınlarsa erkeklerin son aşkı olmak isterler ![]() Erkek yorgun düştüğü için evlenir,kadın merak duyduğu için ![]() ![]() Erkekle kadın asla birlikte huzura kavuşamazlar ![]() ![]() Erkekle kadın birbirini tamamlamaz, hasımdırlar? Eserlerimde hep düş gücünün hayatı yenmesini sağlamaya çalıştım ![]() Gençlik, sahip olunmaya değer tek şeydir ![]() Güzel bedenler için zevk, güzel ruhlar için de ıstırap gerektir ![]() Güçtür, insanın sevdiklerine haksızlık etmemesi ![]() Gerçek dost kişinin başarılarını paylaşabilendir ![]() ![]() Her azizin bir geçmişi, her günahkarın bir geleceği vardır ![]() Her şeye karşın herkes sevdiğini öldürür ![]() ![]() Her şeyi bilecek kadar genç değilim ![]() Her terkediş bir vazgeçiştir ![]() Hiçbir centilmen erkeğin parası olmamıştır ![]() İnsanların yüzde doksanı yaşamazlar, sadece vardırlar ![]() İnsan kaç hayat yaşarsa, o kadar ölümle ölür ![]() İyi bir öğütle ilgili yapılacak tek şey başkasına devretmektir ![]() ![]() İyi etki diye bir şey yoktur ![]() ![]() İnsanın gerçek yaşamı yaşamadığı şeylerdir çoğu kez ![]() Kimi gittiği yeri mutlu eder, Kimi terkettiği yeri ![]() Kimse geçmişini geri satın alabilecek kadar zengin değildir! Kişinin en korktuğu şey eninde sonunda başına gelirmiş ![]() Kişinin dertleriyle başa çıkmasının en kolay yolu onu başkalarına yüklemektir ![]() Kitap yazarından çok şey götürdüğünden dünyaya çıkmaya isteksizdir ![]() Lüks görüntüdür,önemli olan güçtür? Moda o kadar sıkıcı bir şeydir ki, altı ayda bir değiştirmek zorunda kalırlar ![]() Ne kadar çok kişi benimle aynı fikirdeyse, o kadar çok yanıldığımı düşünürüm ![]() O kadar zekiyim ki, bazen söylediğim şeylerden tek bir kelime bile anlamıyorum ![]() Para için satmadım kendimi, başarıya büyük bir bedel ödedim? Sığ olanların tek sığınağı ciddiliktir ![]() Sözleri tutmanın en iyi yolu, hiç söz vermemektir ![]() Sizi tanımıyorum, çok değiştim ![]() Sanat tek düzeliğe makineleşmeye ve monotonluğa savaş açmaktır ![]() Sanatsız sanayi barbarlıktır ![]() Tecrübe, yaptığımız hataların bileşkesidir ![]() Tarihe karşı görevimiz onu yeniden yazmaktır ![]() Tutarlılık, hayal gücünden yoksun olanların son sığınağıdır ![]() Uzun süren güzelim bir intihardır sanatçı yaşamı ![]() Ufak tefek bir çizgi çizmeye çalışırsan zorlanırsın ![]() Vicdan ile korkaklık aslında tümüyle aynı şeylerdir, vicdan daha ticari bir isimdir, hepsi bu ![]() Yaşamak çok nadir rastlanan bir şeydir, Çoğu insan sadece var olur ![]() Yüksek sosyetede kişileri ilginç yapan maskedir, maskenin arkasındaki gerçek değil ![]() |
![]() |
![]() |
|