Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
günah, işleyenlerin, orucu

Günah İşleyenlerin Orucu

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Günah İşleyenlerin Orucu



Günah işleyenin orucuSual: Bazıları, (Namaz kılmayan, içki içen, açık gezen veya başka günah işleyen bir kimse, boşuna oruç tutmamalı) diyorlar Bu söz doğru mudur?

CEVAP

Hayır, dinimize aykırıdır Birkaç günah işleyenin, diğer günahları da yapması gerekmez Hem oruç tutup hem de günah işleyen kimse, oruç tutmakla hasıl olan büyük sevaba kavuşamaz Fakat ahirette niçin oruç tutmadın diye hesaba çekilmez Oruç borcunu ödemiş olur Hatta orucun bereketiyle diğer günahlardan da kaçma imkanı olur

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

(Bütün günahlara tevbe edip hepsinden kaçmak büyük nimettir Bu yapılamazsa, bazı günahlara tevbe etmek de nimettir Bunların bereketiyle belki bütün günahlara tevbe etmek nasip olur Bir şeyin bütünü ele geçmezse, hepsini de kaçırmamalı) (Mektubat, 2c 66m)

Namazın dinimizdeki yeri, oruca göre daha önemli ise de, bir kimseye namaz kılmadığı için, (oruç da tutma) denmez Aksine, (Namaz kılamıyorsan, orucu bari terk etme) denir Namaz kılmamakla büyük bir günaha giren kimse, oruç tutmazsa günah miktarı daha da çok artar

Birkaç günaha müptela olan kimse, birinden vazgeçmek isterse, ona, (Diğerlerini bırakmadığına göre bu günaha da devam et) denmez Günah miktarı ne kadar azaltılırsa o kadar iyi olur Allah’tan korkup bir günahtan vazgeçmek iman alametidir Hadis-i şerifte, (Ömründe bir defa Allahü teâlâyı anan veya Ondan korkan Müslüman, Cehennemden çıkar) buyuruldu (Tirmizi)

Günah işleyen, oruç tutuyor veya zekat veriyorsa, (Aman bunları bari bırakma) demelidir! Bu ibadetleri de yapmazsa, dinden tamamen uzaklaşabilir Korkutmaktan çok, müjdeleyici olmak gerekir Peygamber efendimiz, (Allahü teâlânın rahmetinden ümit kestirip, dinden nefret ettirenlere lanet olsun! Kolaylaştırın, güçleştirmeyin) buyurdu (Müslim, Şir’a)

Bir genç, Peygamber efendimize, (Şu üç günahı bırakamıyorum) dedi O üç günah, yalan, zina ve içkidir Resulullah efendimiz, (Bu üç günahtan yalanı benim için bırak) buyurdu O genç, kabul edip gitti Daha sonra, diğer iki günahı işlemek isteyince, (Bu günahları işleyip Resulullahın karşısına çıkınca, “Ben işlemedim” desem yalan söylemiş olurum Eğer işlediğimi söylersem, beni cezalandırır) diye düşündü Diğer iki günahtan da vazgeçti (Şir’a)

Kelime-i şehadeti dil ile söyleyip kalb ile de tasdik eden Müslümandır Günah işleyen Müslümanlıktan çıkmaz Hadis-i şerifte (Cebrail aleyhisselam, “Ümmetine müjde ver ki, şirk üzere ölmeyen Cennete girer” dedi Ben, “Zina ve hırsızlık eden de mi Cennete girer?” diye üç defa sordum “Evet, zina ve hırsızlık eden de Cennete girer” dedi Daha sonra, “İçki içse de yine Cennete girer” dedi) buyuruldu (Buhari, Müslim, Bezzar) [Ancak bu günahların cezaları çekildikten sonra Cennete girilir]

Bu müjdeler, insanı günah işlemeye sevk etmemelidir! Her günah, kalbi karartır, insanı küfre sürükler ve ebedi Cehennemde kalmaya sebep olabilir Allahü teâlânın gazabı günahlar içinde saklıdır Onun için her günahtan kaçınmalıdır Belam-ı Baura, çok ibadet eden büyük bir âlim iken, bir günah yüzünden kâfir oldu Günah işleyen hemen tevbe etmelidir! (KSaadet)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.