![]() |
Kuşluk Vaktinde Gizlenmiş Hazineler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşluk Vaktinde Gizlenmiş HazinelerKUŞLUK VAKTİNDE GİZLENMİŞ HAZİNELER Kuşluk namazı kuşluk vaktinde kılınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Kuşlu namazı, deve yavrusunun ayakları sıcaktan kızdığı zamandır ![]() ![]() Duhâ (kuşluk) namazı dediğimiz nafile namaz bu andan itibaren kılınır ![]() ![]() ![]() Kuşluk namazının üç derecesi vardır: Birinci Derecesi: Kuşluk namazının en az miktarı, iki rekattır ve insanoğlunun her bir eklemine karşılık, vermesi gereken sadakanın yerini tutar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bir kimse kuşluk namazının iki rekatına devam etse, günahları deniz köpüğü kadar çok olsa bile affolunur ![]() İkinci Derecesi: Kuşluk namazını dört rekat olarak kılmaktır ![]() "Ey Ademoğlu! Günün evvelinde benim için dört rekat namaz kıl ki, ben de günün sonunda seni kollayayım" (et-Terğip ve't-terhib, c ![]() ![]() Üçüncü Derecesi: Kuşluk namazını sekiz veya on iki rekat olarak kılmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Aişe -radıy ![]() ![]() ![]() ![]() Kuşluk Namazının Fazileti Nedir? Ebû Hüreyre radıy ![]() "Dostum Resûlullah ![]() aleyhi ve sellem bana her ay üç gün oruç tutmayı, iki rek`at kuşluk namazı kılmayı ve uyumadan önce vitri edâ etmeyi tavsiye buyurdu" Buhârî, Teheccüd 33, Savm 60; Müslim, Müsâfirîn 85, 86 Ayrıca bk Ebû Dâvûd, Vitir 7; Nesâî, Sıyâm 81; Kıyâmü’l–leyl 28 Ebû Zer radıy ![]() ![]() aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: “Her birinizin her bir eklemi için günde bir sadaka vermesi gerekir İşte bu sebeple her tesbih bir sadaka, her hamd bir sadaka, her tehlîl (lâ ilâhe ill ![]() Ümmü Hânî Fâhite Binti Ebû Tâlib radıy ![]() "Mekke’nin fethedildiği yıl Resûlullah ![]() aleyhi ve sellem’i ziyarete gittim O sırada yıkanıyordu Yıkanması bitince sekiz rek`at namaz kıldı Vakit kuşluk zamanıydı ![]() |
![]() |
![]() |
|