Hasan Pasa Koftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hasan Pasa KoftesiKofte harci: 500 gr koftelik kiyma 2 adet sogan, rendelenmis 1 dis sarimsak, dovulmus 2 dilim ekmek ici, islatilip suyu sikilmis 1 yumurta 1 tk tuz 1 ck karabiber Patates Puresi: 4 orta boy patates, haslanmis ve kabuklari soyulmus 100 ml sut 1 yk tereyag 1 yumurta 1 tk tuz Uzeri icin: 2-3 yk mozzarella veya kasar rendesi Sos: 4-5 yk ezilmis domates (konserve), 3/4 kap kadar su ile karistirilmis Tuz Karabiber Haslanmis patatesleri tencerenin icinde ezin, icine sut, tereyag ve tuzu katin Orta isida karistirarak pure haline getirin Yumurtayi ilave edin, karisitirin ve kenara alin![]() Firini 400 F (205 C) getirip isitin Kofte malzemelerini yogurun Birer parca koparip yuvarlatin Sonra ortasini cukur yapin, kucuk bir dolma haline getirin Icine tatli kasigi ile patates puresi doldurun Hafif yaglanmis buyuk boy pyrex icine yerlestirip, 25 dakika kadar firinda pisirin![]() Tepsiyi disari alin, uzerine kasar rendesi koyun Hazirladiginiz domates sosundan birer kasik koftelerin uzerlerine dokun Geri kalan sosu koftelerin aralarindan kabin icin bosaltin ve tekrar firina surun ve 10 dakika kadar daha peynirler eriyene kadar pisirin
|
|
|
|