Fırında Patlıcanlı Pirzola Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patlıcanlı Pirzola TarifiFırında Patlıcanlı Pirzola Tarifi malzemeler Yarım kilo pirzola 4 Adet patlıcan 4 Adet domates 8-10 Adet sivri biber 1 Çay bardağı sıvıyağ 8-10 Diş sarımsak 1 Su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı Patlıcanların kabuklarını alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin ![]() Patlıcan dilimlerinin üzerine bolca tuz serpiştirip, yarım saat bekleterek acısını çıkartın Daha sonra patlıcanları yıkayıp, kurulayın ![]() Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın Ayrı bir tavada çok az sıvı yağda, dövülmüş pirzolaları kurutmadan kızartın ![]() Pirzolaları tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizin ![]() Pirzolaların üzerine patlıcanları dizin ![]() Domatesleri rendeleyerek patlıcanların üzerine gezdirerek dökün ![]() Sivri biberleri yerleştirin ![]() Sarımsakları küçük doğrayarak serpiştirin ![]() 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyerek kısık ateşte ve kapığı kapalı olarak pişirin
|
|
|
|