10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dolma Tavuk Tarifi
DOLMA TAVUK
Malzeme:
1 bütün tavuk,
1 adet tavuk ciğeri,
1,5 su bardağı pirinç,
1 diş sarmısak,
3 yemek kaşığı tereyağı,
3 yemek kaşığı çamfıstığı,
3 yemek kaşığı kuşüzümü,
1 çorba kaşığı salça,
1 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
2,5 su bardağı su,
karabiber,
pul biber,
tuz,
Tarif:
Tavuğu 2 su bardağı su ve tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika haşlayın Tavuğun şeklini bozmadan, göğüsten boyuna doğru kesip göğüs ve sırt kemiklerini, butların iç kısımlarından keserek bacak kemiklerini çıkarın
Tereyağını bir tencerede eritin, küçük küçük doğranmış ciğeri ve fıstığı ekleyip, fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun Temizlenip iyice yıkanmış pirinci ilave edip karıştırarak biraz kavurun Tavuk suyunun miktarına göre sıcak su ilave ederek ölçüyü 2 5 su bardağına tamamlayın ve pirince ekleyin Tuz ve kuş üzümünü de ekleyerek kısık ateşte, pilav suyunu çekene kadar pişirin Pilavı ocaktan alarak karabiber serpin ve 20 dakika dinlendirin
Tavuğun içine aldığı kadar pilav doldurun Pilavla doldurulan tavuğu fırın tepsisine oturtun Salça, yoğurt ve sıvıyağını küçük bir kasede iyice karıştırın Bu karışıma dövülmüş sarmısak, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırarak tavuğun üzerine sürün 150 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp servis tabağına alın, kalan pilavı da etrafına yayarak servis yapın
|
|
|