10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Dolmasi Tarifi
HAMSİ DOLMASI
Malzeme:
500 gr hamsi,
3 adet patlıcan,
2 adet sivri biber,
1 adet soğan,
2 adet domates,
3 diş sarmısak,
1/2 demet maydanoz,
2 adet havuç,
300 gr sıvıyağ,
2 yemek kaşığı tereyağı,
tuz,
Tarif:
Havuç ve patlıcanlar uzunlamasına dilimlenip kızartılır Tereyağı eritilip, ince kıyılmış soğan tereyağında kavrulur İnce kıyılmış biber, küçük küçük doğranmış domates ve dövülmüş sarmısak ilave edilerek karıştırılır, tuz eklenir Kızaran patlıcanlar, hafiften üst üste bindirilip, dizilir Havuçlar da patlıcanların üzerine dizilir Hamsiler havuçların üzerine dizilip, domatesli sos yayılıp, maydanoz serpilip, rulo halinde sarılır Ek yeri tepsinin altına gelecek şekilde konur Malzemelerin hepsiyle aynı işlem yapılır Orta dereceli fırında 15-20 dk pişirilip, tabaklara konur Kalan sos ilave edilip, servis yapılır
|
|
|