Etli Mantar Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Mantar TarifiMalzemeler: 200 gr et, kub seklinde dogranmis 200 gr mantar, mutfak havlusu ile temizlenmis, dilimlenmis 1 sogan, dilimlenmis 2 adet sarimsak, dilimlenmis 1 yk tereyag 2 yk zeytinyag 1 yk domates salcasi 2 kap su 1 tk tuz 1 kk karabiber Hazırlanışı: Orta boy tencerede 1 kap su ile eti pisirin Tereyag, zeytinyag, sogan, sarimsak, tuz ve biberi ilave edin Arada karistirarak 10 dakika kadar sote edin Domates salcasi, mantar ve 1 kap suyu koyun, kapagini kapayin, yarim saat kadar daha kisik ateste pisirin![]() Istediginiz cesit pilav ile servis yapin ![]() Not: Mantari yikayarak temizlemeyin Sunger gibi icine su cekicegi icin lezzetini kaybeder Yumusak bir firca veya mutfak havlusu ile silerek temizleyin
|
|
|
|