Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğlaması, tarifi, tereyağlı, uskumru

Tereyağlı Uskumru Buğlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Uskumru Buğlaması Tarifi



Tereyağlı Uskumru Buğlaması Tarifi
1 kg uskumru
40 gr tereyağı (2 çorba kaşığı)
40 gr margarin (1,5 çorba kaşığı)
1 kahve fincanı su
1/2 demet maydanoz
tuz (1/2 çorba kaşığı)

İçi ve galsameleri iyice temizlenmiş ve güzelce yıkanmış uskumrular bir tepsiye yanyana dizilir Bunlara ölçülere göre tuz ve su katılarak tepsinin kapağı kapatılır ve hafif ateşin üzerine oturtulur Burada 20 dakika pişirilir Balıklar pişince dikkatle tabağa alınır Üzerlerine ölçülere göre maydanoz, hafifçe eritilmiş tereyağı ile margarin gezdirilir ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.