Alman Bifteği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Bifteği TarifiMALZEME: 750 gram sığır kıyması 3 adet yumurta 3 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı un 2 bardak galeta tozu 1 bardak zeytinyağı hazırlanışı: Köftelik Kıyma bu tepsiye konur Ortası çukurlaştırılır içine iki yumurta sarısı karabiberin hepsi, tuz konur ve en az on dakika yoğrulur Sonra bu kıyma parçalara ayrılır avuç içinde eze eze yassı birer köfte haline getirilir Bir tabak içinde bir yumurta çatalla kurula kurula iyice karıştırılır bir kâğıda un diğer kâğıda galeta tozu konur Köfte halindeki etler evvelâ una sonra yumurtaya sonra da gatela tozuna batınlır Bu iş yapılırken, bir tavaya konan zeytınyağı iyice kızdırılır hazırlanan köfteler ikişer üçer tane içine atlır iki tarafı da iyice kızarınca çıkarılıp tabağa alınır etrafı süslenip öylece servis yapılır
|
|
|
|