Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kereviz, sardalyalı, tarifi

Sardalyalı Kereviz Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalyalı Kereviz Tarifi



1 KÜÇÜK KEREVİZ

12 SARDALYA BALIĞI

1 ÇORBA KAŞIĞI ACI HARDAL

1 ARPACIK SOĞANI

1 YUMURTA SARISI

1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 SU BARDAĞI AYÇİÇEKYAĞI

1 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ

TUZ

KARABİBER

Sardalyaların içini temizleyin, yıkayın, kurutun tekrardan sırtlarından kesip içinden kılçıklarını çıkartın Kerevizi soyun ve zar şeklinde kesin Bu kerevizleri ve sardalyaları, düdüklü tencerede buhar çıkmasından sonra 3 dakika soyarak pişirin Hardal, yumurta sarısı, tuz, karbiberi karıştırın ve el mikseri ile çırparken azar azar 1 su bardağı ayçiçek yağını, sonrada aynı şekilde bir çorba kaşığı zeytinyağını akıtmak suretiyle koyu bir mayonez elde edin

Arpacık soğanını da incecik kıyıp bu mayoneze ekleyin Sonra mayoneze kereviz, sardalya ve bunların pişirme suyunu katın Bunu 12 saat buzdolabında bekletin Servis sırasında üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.