![]() |
Enginarlı Dana Kapama Tarifi (Tagine) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Dana Kapama Tarifi (Tagine)1 ![]() 8 ENGİNAR GÖBEĞİ, PİŞİRİLMİŞ 4 BÜYÜK SOĞAN 4 DOMATES 2 LİMON 2 DİŞ SARMISAK 1 ÇORBA KAŞIĞI KİMYON 1/2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL 1 DEFNE YAPRAĞI 1 BARDAK ET SUYU 1/2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI TUZ KARABİBER Etleri 3 cm kalınlığında parçalara bölün ![]() ![]() Bir büyük tepside eti, sarımsağı, maydonozu, soğanı ve kimyonu, zencefili, zerdeçalı iyice harmanlayın ve üzerlerine yarım bardak sızma zeytinyağını dökün ![]() ![]() ![]() Et parçalarını tek tek çıkartın ve orta ısıda bir tencerede kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirme işlemi bitince etleri yine tek tek dışarı alın ve sıcakta bekletin ![]() ![]() ![]() Etleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına koyun ve etrafına sebzeleri yerleştirin, üzerlerine ise pişirme suyunu gezdirin ![]() Not: Tagine, bir Kuzey Afrika yemeğidir ![]() |
![]() |
![]() |
|