![]() |
Britanya Usulü Balık (İngiliz) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Britanya Usulü Balık (İngiliz) TarifiBritanya Usulü Balık (İngiliz) Tarifi 1 kg beyaz etli balık (mezgit, pisi gibi) filetosu 1 kg patates (kabukları soyulmuş; 1/2 sm kalınlığında ve 2,5 sm uzunluğunda doğranmış) 1+1/2 su bardağı rafine yağ 1 tatlı kaşığı tuz Kızartma hamuru: 125 gr (1 su bardağı) un kahve kaşığını ucu ile tuz 1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) 1 çorba kaşığı rafine yağ 3/4 su bardağı süt Önce hamuru hazırlayınız: Un Ue tuzu orta büyüklükte bir kâseye eleyerek ortasmda bir çukur açınız ve içine çırpılmış yumurtaları ve yağı dökünüz ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı hafifçe (130° C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Patateslerin 1/3'ünü 2-3 dakika kızartıp tavadan alınız, kâğıt peçetelere koyarak yağın fazlasını emdiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Balık filetolarını kâğıt peçete ile kurulayınız ve hamura bulayarak patatesleri kazırttığınız yağın kızgılığıda yağda 4-5 dakika kızartınız ![]() Balık ve patatesi beraberce, ısıtılmış bir servis tabağında servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|