![]() |
Fas Usulü Kuzu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fas Usulü Kuzu TarifiFas Usulü Kuzu Tarifi 1 kg kuzu budu (kemikleri çıkarılıp, 4 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış) 200 gr (1 su bardağı) rafine yağ Sosu: 175 gr (12 çorba kaşığı) tereyağı 6 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 3+1/2 su bardağı tavuk suyu (sıcak) 3 yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı krema 3 çorba kaşığı domates salçası Kaplaması: 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) 125 gr (2 su bardağı) taze ekmek içi Sosu yapmak için, orta boy bir tencerede 6 çorba kaşığı yağı kızdırıp, tahta kaşıkla un, tuz ve biberi katarak pürtüksüz bir bulamaç yapınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, sürekli karıştırarak, sıcak tavuk suyunu yavaş yavaş akıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kasede, yumurta sarılarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla iyice çırpıp, içine yavaş yavaş 3 çorba kaşığı sos ekleyiniz ![]() ![]() Krema ve domates salçasını da katınız ![]() ![]() Tencereyi içindeki sos kabı ile birlikte ağır ateşe oturtup, sosu 30 dakika, tahta kaşıkla ara-sıra karıştırarak pişiriniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip 40 dakika, soğuyuncaya kadar bir kenarda bekletiniz ![]() Etleri sosa atıp her taraflarını iyice bulayınız ![]() ![]() Büyük bir tavada rafine yağı kızdırıp, içine her defasında 8 et atarak, arasıra döndürerek, 10 dakika, etler nar gibi olana kadar kızartınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|