Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çömleklerinde, hamur, kuzu, tarifi

Hamur Çömleklerinde Kuzu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Çömleklerinde Kuzu Tarifi



Hamur Çömleklerinde Kuzu Tarifi

500 gr kuzu budu (kemikleri temizlenip, tek parça olarak bırakılmış)

1+1/2 tatlı kaşığı tuz

2 orta boy soğan (kabukları soyulmuş)

15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

1 havuç (kazınıp, ince doğranmış)

1/2 küçük şalgam (kabuğu soyulup ince doğranmış)

100 gr (1/2 su bardağı) tavuk suyu

250 gr (2 su bardağı) İngiliz usulü kaplama hamuru

1 çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

Baharat torbası:

1 sap maydanoz

1 fiske kekik

1 defne yaprağı

Eti büyük bir tencereye koyup üstünü kaplayacak kadar su doldurduktan sonra, 1 tatlı kaşığı tuz, baharat torbası ve 2 bütün soğanı ekleyiniz Tencereyi harlı ateşe oturtup suyu kaynatınız Suyun üstünde biriken yağları alıp ateşi kısarak, eti 1 saat, bıçağın sivri ucu ete rahatça batana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten indirip eti kendi suyunda soğutunuz Et soğuyunca, suyun üstündeki yağları (varsa) temizleyip, eti çıkararak et tahtasına koyunuz (Pişme suyunu ve sebzeleri atınız) Keskin bir bıçakla eti küçük küçük doğrayarak, büyük bir kaseye koyunuz

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız Bir çorba kaşığı yağla, 15 çörek kasesini yağlayıp bir kenara bırakınız

Doğranmış soğan, havuç ve şalgamı küçük bir tencereye koyup üstüne tavuk suyunu dökerek, 10 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz

Bu arada hamuru ikiye bölüp, bir parçasını, hafifçe unlanmış tezgahta, 0,5 cm kalınlığında bir daire biçiminde açınız 7,5 cm'lik hamur kesici ile 15 yuvarlak kesip, çörek kaplarının içine yerleştiriniz Hamurun kalan yarısını 0,5 cm kalınlığında daire biçiminde açıp, 5 cm'lik hamur kesici ile 15 yuvarlak keserek bir kenara bırakınız

Sebzelerin piştiği tencereyi ateşten alıp sebzeleri süzerek, suyunu bir kenara ayırınız Sebzeleri büyük kasedeki ete ekleyip kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu, biberi, maydanozu ve ayırdığınız sebze suyundan karışımı sulandıracak kadarını katıp iyice karıştırınız

Karışımı kaşıkla, çörek kaplarına yerleştirdiğiniz hamurların içine doldurup, üstlerini 5 cm'lik hamurlarla kapatınız Hamurların kenarını bastırarak yapıştırıp, keskin bir bıçağın ucuyla üstlerine küçük bir çizik yapınız Bir fırçayla üstlerine çırpılmış yumurta sürünüz

Hamur çömleklerini fırına verip 20-30 dakika, nar gibi olana kadar pişiriniz Çörekleri fırından çıkarıp, kaplarmda hafifçe ılımasını bekledikten sonra, tel ızgarada tamamen soğutup servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.