![]() |
Hamur Çömleklerinde Kuzu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Çömleklerinde Kuzu TarifiHamur Çömleklerinde Kuzu Tarifi 500 gr kuzu budu (kemikleri temizlenip, tek parça olarak bırakılmış) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 2 orta boy soğan (kabukları soyulmuş) 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 havuç (kazınıp, ince doğranmış) 1/2 küçük şalgam (kabuğu soyulup ince doğranmış) 100 gr (1/2 su bardağı) tavuk suyu 250 gr (2 su bardağı) İngiliz usulü kaplama hamuru 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) Baharat torbası: 1 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Eti büyük bir tencereye koyup üstünü kaplayacak kadar su doldurduktan sonra, 1 tatlı kaşığı tuz, baharat torbası ve 2 bütün soğanı ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip eti kendi suyunda soğutunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Doğranmış soğan, havuç ve şalgamı küçük bir tencereye koyup üstüne tavuk suyunu dökerek, 10 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz ![]() Bu arada hamuru ikiye bölüp, bir parçasını, hafifçe unlanmış tezgahta, 0,5 cm kalınlığında bir daire biçiminde açınız ![]() ![]() ![]() Sebzelerin piştiği tencereyi ateşten alıp sebzeleri süzerek, suyunu bir kenara ayırınız ![]() ![]() Karışımı kaşıkla, çörek kaplarına yerleştirdiğiniz hamurların içine doldurup, üstlerini 5 cm'lik hamurlarla kapatınız ![]() ![]() ![]() Hamur çömleklerini fırına verip 20-30 dakika, nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|