![]() |
Peynirli Piliç Mikrodalga Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Piliç Mikrodalga TarifiPeynirli Piliç (mikrodalga) 8 iri piliç inciği (derileri alındıktan sonra, yıkanıp, kurulanmış) 1 küçük soğan (doğranmış) 1 elma (kabuğu soyulup, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, ince rendelenmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, çok küçük parçalar halinde doğranmış) 2 çorba kaşığı domates salçası 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 50 g mısır gevreği (ufalanmış) 60 g Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi 1/2 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) Ateşe dayanıklı bir kâsede soğanlar, elma ve ayçiçe kyağını karıştırıp, kâsenin üstünü kâğıt mutfak havlusuyla örterek fırına yerleştirin ve karışımı % 100 ısıtılmış fırında 1 dakika pişirin ![]() ![]() Bu arada piliç inciklerinin üstlerine, kalan karabiberi serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|