Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mersin, tantuni, tarifi

Tantuni Tarifi (Mersin)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Tarifi (Mersin)



2 adet lavaş ekmeği

2 adet soğan

1/2 demet maydanoz

1 çorba kaşığı sumak

250 gr sotelik doğranmış kuşbaşı et

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

1 kaşık tereyağı

Tencereye yağ konur, kızdırılır Etler ilave edilir, kavrulur Etler suyunu bırakıp çekince 1 su bardağı su ilave edilir Kısık ateşte hiç suyu kalmayana kadar pişirilir Soğan piyazlık doğranır, tuzla ovulur, yıkanır, sıkılır İçine küçük doğranmış domates, maydanoz, sumak, kımızı biber konur, harmanlanır Lavaş ekmek 2'ye bölünür, bir kenarına pişirilen et üzerine soğanlı harç konur Rulo sarılır, ayranla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.