|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
eti, incelikleri, noktaları, püf, tüketmeliyiz |
![]() |
Eti Nasıl Tüketmeliyiz İncelikleri Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eti Nasıl Tüketmeliyiz İncelikleri Püf NoktalarıEti nasıl tüketmeliyiz ETE GÖRE YEMEK, YEMEĞE GÖRE ET FELSEFESİ Etle ilgili tavsiyeler "Türk halkının genelde yaptığı şey kasaba girip Bana yağsız kıyma çek ya da Bonfileden, antrikottan kıyma çek demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Izgarada en güzeli yağlı antrikottur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Eti asla dövdürmeyin, çünkü dövüldüğü zaman içindeki lezzetli suyunu ondan arındırıyorsunuz ![]() ![]() "Etin yüzde 80i sudur ![]() ![]() ![]() "Türkiyede en çok tüketilen kıymadır ![]() ![]() ![]() ![]() "Dolma tarzı yemeklerde mutlak suretle yağlı kıyma kullanılması gerekiyor ![]() "Kuzu ve dana etini karıştırıp yine dolmada kullanabilirsiniz ![]() "Sebzeli yemeklerde kıyma kullanılacaksa orta yağlı hatta yağlı kıyma kullanılması gerekiyor ![]() ![]() ![]() "En güzel kebap kuzu etinden yapılır ![]() ![]() "Kuşbaşı için de yine dananın but kısmı ya da kürek kısmı da tercih edilebilir ![]() ![]() "Şiş kebap için kuzu but yahut dananın bonfile kısmı kullanılabilir ![]() ![]() "Dana haşlama için incik kısmından kesilen eti kullanmak daha faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() "Rosto, dananın nua denen bölgesinden yapılırsa çok lezzetli olur ![]() ![]() "Dananın yine yanak kısmı çok lezzetlidir ![]() ![]() "Döner dananın but kısmından yapılır ![]() "Steak için oldukça çeşit var ancak en bilinen tarifi şu: Steaki kestirip aldığınızda evvela oda sıcaklığına gelmesi için biraz dışarıda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Etin faydaları, Besin değeri yüksek bir gıda maddesidir ![]() ![]() Etin içinde ayrıca fosfor, demir ye bakır gibi madensel tuzlar, A, D vitaminleri ve B vitamini bileşikleri vardır ![]() Özellikle karaciğer demir ve bakır mineralleri, A ve D vitaminleri yönünden daha zengindir ![]() Et kan yapar ve kansızlığı önler ![]() ![]() Zihinsel gelişmeyi sağlar ![]() Şişmanlığı önler ![]() Bu özellikleriyle et soframızın baş tacı olmuştur ![]() Beslenmede etle ilgili şu özelliklerin de bilinmesi gerekir ![]() Dana, piliç ve tavşan etinin, karaciğer ve beyinin sindirimi kolaydır ![]() Bunlara hafif etler adı verilir ![]() Koyun etine ve sığır etinin bazı parçalarına yarı hafif ya da yarı yağlı etler denir ![]() Bunların sindirimi beyaz etin (hafif etin-yağsız etin) sindiriminden biraz daha zordur ![]() Kaz ve ördek etine, koyunun ve sığırın yağlı kısımlarına ağır et ismi verilir ![]() ![]() ![]() Zengin gelişmiş ülkelerde hastalıkların pek çoğuna yağlı domuz eti neden oluyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|