Pilav Üstü Et Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pilav Üstü Et Tarifi2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı su 400 gram kuzu eti 1 soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz Karabiber 2 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin Üzerine de yıkanmış süzülmüş pirinçleri koyup 2 dakika kadar kavurun Üzerine tuzunu ve suyunu ekleyip kapağını kapatın 20 dakika pişmeye bırakın Daha sonra pilavı ocaktan alıp kapağını aralayın Bu şekilde pilav çok güzel demlenecektir Diğer bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip üzerine rendelenmiş soğanı koyup 5 dakika kavurun Üzerine etleri koyup 30 dakika hiç su koymadan etleri kısık ateşte pişirin Tuz ve baharatı da ekleyip servis tabağına aldığınız pilavın üzerine etleri yerleştin ve sıcak olarak ikram edin Not: İstenirse pilav nohutlu ya da sebzeli de hazırlanabilir |
|
|
|