![]() |
Kuzu Elbasan Kababı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Elbasan Kababı TarifiKuzu Elbasan Kababı Tarifi 1 kg'lık 1 kuzu budu ya da kolu (5 parçaya bölünmüş) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 çay kaşığı tuz 500 gr yoğurt 120 gr (1 su bardağı) un 2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) 1 litre (5 su bardağı) su 2 soğan (soyulmuş) Genişçe ve dibi düz bir tencereye yağı koyup kızdırınız ![]() ![]() ![]() Etleri delikli bir kepçeyle küçük bir tencereye ya da ateşe dayanıklı bir cam kaseye yerleştiriniz ![]() ![]() Küçük bir tencereye yoğurdu ve unu koyup iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi, ağır ateşte, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirerek ateşten alınız ![]() ![]() Tepsiyi fırına sürüp, 8-10 dakika, etlerin üstü kızarana kadar bekletip, yemeği fırından alarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|